Triggerpoint en Fascia Massage

Zoek je een oplossing voor je pijnklachten,

blessure of stress?

Zoek je verbetering voor (chronische) pijnklachten, blessures, stress, burn-out, vermoeidheid of slaapproblemen? Ik help je weer soepel, ontspannen en pijnvrij te bewegen. 
In mijn praktijk in Oegstgeest gebruik ik de nieuwste behandelmethodes en inzichten om pijnklachten en spanningen te verlichten. Neem ook eens een kijkje in de pijngids. Hierin kun je een pijnklacht of klachtgebied opzoeken en de spieren en triggerpoints die de pijn veroorzaken.

Alledaagse pijnklachten door Triggerpoints

Veel van alledaagse pijnklachten worden veroorzaakt door myofasciale triggerpoints (kleine spierknopen) in overbelaste of geblesseerde spieren.

Het is bekend dat triggerpoints de oorzaak zijn van pijn in het hoofd, nek en kaak, onderrug en bv knie. Veel soorten gewrichtspijn worden onterecht toegeschreven aan artritis, tendinitis, bursitis of letsel aan de gewrichtsbanden. Triggerpoints kunnen veroorzaakt worden door o.a. : stress, overbelasting en verwondingen. Ook bij klachten zoals het carpaal tunnelsyndroom, tinnitus, hielspoor of fibromyalgie kunnen Triggerpoints de veroorzaker zijn van de klachten die lijken op deze aandoeningen.

Wat is een Triggerpoint?

Een Triggerpoint is een lokale verkramping van de spier waar als gevolg van een gebrek aan doorbloeding en zuurstof een overgevoelige plek ontstaat. Het is een specifiek punt in de spier die pijn veroorzaakt of doorstuurt naar een ander deel van het lichaam. Zo kan een Triggerpoint in de nek misschien de bron zijn van constante hoofdpijn of tandpijn. Maar pijn in de rug kan bv ook worden veroorzaakt door een Triggerpoint in de benen of bil. In sommige gevallen kun je ook pijn voelen in de Triggerpoint zelf, maar meestal manifesteert de pijn zich elders in het lichaam. Zaak dus om goed te kijken naar het gehele lichaam en niet alleen maar naar de pijnplek. Door onze kennis blijken een hoop “vage” pijnklachten nu wel verklaarbaar en behandelbaar. Maak snel een afspraak voor meer informatie en/of behandeling.